+ 1 541-754-3010

Periodontoloji

Periodontoloji Nedir?

Periodontoloji, dişeti, alveolar kemik, sement ve periodontal ligament gibi dişi çevreleyen ve destekleyen dokuları inceleyen ve bu dokuların hastalıklarını teşhis eden ve tedavi eden diş hekimliği dalıdır.

Periodontoloji Tedavi Yöntemleri

  • Bu işlem, diş yüzeylerindeki plak ve tartar birikimlerinin temizlenmesi işlemidir. Bu işlem sırasında diş hekimi, ultrasonik aletler kullanarak diş taşlarını uzaklaştırır ve diş yüzeylerini temizler. Detertraj, diş etlerini sağlıklı tutmaya yardımcı olur ve genellikle 6 ayda bir tekrarlanması önerilir.

    • Derin Dişeti Kürtajı:

    Bu işlemde, dikişsiz ve cerrahisiz olarak diş eti iltihabının uzaklaştırılması hedeflenir.

    • Flep Operasyonu:

    Bu işlem, diş çevresindeki kemik yıkımını durdurmayı amaçlayan iltihaplı dokuların temizlenmesini içerir. İleri dişeti hastalığı durumlarında uygulanır.

Sıkça Sorulan Sorular

Periodontal hastalık, diş çevresindeki kemikte erime ve diş eti çekilmeleri gibi semptomlara yol açabilen dişeti enfeksiyonlarına neden olan bir durumdur. Bu hastalık sıklıkla ağrısız ilerler ve ağız kokusu, dişeti kanaması ve diş sızlamaları gibi belirtilerle kendini gösterebilir.

Diş eti kanaması, diş eti iltihabının en önemli göstergesidir ve mutlaka bir diş hekimine başvurulmalıdır.

İlaç, diş eti iltihabını geçici olarak baskılar ancak tedavi etmez. Mutlaka mekanik tedavi gereklidir (diş taşı temizleme, cerrahi operasyonlar gibi).

Diş taşı temizliği, ağız sağlığı açısından çok gereklidir. Taşların temizlenmemesi dişlere ve diş etlerine zarar verir.

Diş taşı temizliği ağrıya sebep olmaz ancak hafif sızlamalara neden olabilir.

Dişler düzenli ve doğru teknikle fırçalanırsa, diş ipi ve arayüz fırçası da kullanılırsa diş taşı oluşumu engellenebilir.

Artmaz. Diş taşı birikimine neden olan sebepler düzeltilmezse yeniden diş taşı oluşabilir.